sreda, 02. november 2016

Kurkuma za zdravljenje raka

Več študij je pokazalo, da je kurkuma zelo učinkovita tako pri zdravljenju raka kot pri preventivi.

Študije se v glavnem osredotočajo na tri področja učinkovitosti:
- zdravljenje raka
- omilitev simpotomov kemoterapije
- kurkuma kot preventiva pri raku

Kurkuma je bila še posebej učinkovita pri zdravljenju raka prebavil, zaradi svoje počasne absorbcije. To pomeni, da visoke vsebnosti kurkume ostajajo dlje časa v prebavnem traktu, kar omogoča večji zdravilni učinek.

V eni izmed študij so ugotovili zelo ugoden učinek kurkume pri raku trebušne slinavke. Pri enem bolniku se je ob terapiji 8000 mg kurkume na dan, tumor zmanjšal za 73 odstotkov. Študija pa je ugotovila, dobre rezultate pri omejevanju napredovanja raka.

Druge študije so odkrile protirakave lastnosti pri raku dojk, prostate, jajčnikov in pri drugih vrstah raka. Kurkuma je pri zdravljenju raka prešla Fazo 1, kar pomeni, da so študije pokazale, da je varno in da telo dobro tolerira uživanje 12000 mg kurkume na dan. Zabeležili so tudi, da ima kurkuma malo stranskih učinkov. Pomagala pa je tudi pacinetom, ki se niso odzvali na kemoterapijo.

Kurkuma je okusna začimba, ki jo lahko kot preventivo proti raku vključite v svojo prehrano.

   
Razvoj raka vsebuje številne faze, v katerih gre za prekinitev normalnega delovanja celic. Zdi se, da kurkuma učinkuje v vseh fazah razvoja raka, in predstavljaj pomembno zdravilo pri boju z rakom in njegovi preventivi. Kurkuma upočasnjuje širjenje rakavih celic, znižuje oksidativni stres, podpira imunski sistem in zaustavlja karcinogene. Pomaga tudi "vklučiti" apoptozo ali celično smrt in s tem odstranjuje rakave celice.


Kurkuma je starodoavno zdravilo in znanost na novo odkriva njen pomen.Pri zdravljenju raka so potrebne koncentrirane doze kurkume, za dosego učinkovitosti. Seveda ob posvetovanju z zdravnikom.

Viri:
http://www.lifeextension.com/Magazine/2016/9/How-Curcumin-Targets-Cancer/Page-01
http://pubmedcentralcanada.ca/pmcc/articles/PMC3535097
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24023285


Ni komentarjev:

Objavite komentar